MVP BiH traži sankcije za Eleka zbog prijetnji zamjenici ambasadora BiH u Vijeću Evrope

.
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo prijetnje upućene zamjenici ambasadora BiH u Vijeću Evrope Tanji Milašinović-Martinović, koje je izrekao direktor preduzeća "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek.

 

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine rekli su da najoštrije osuđuju napad na svoje diplomate.

"Nije prvi put da glasanje Bosne i Hercegovine u međunarodnim tijelima i institucijama nije naišlo na odobravanje svih politika u Bosni i Hercegovini, ali je prvi put da je predstavnik Bosne i Hercegovine izložen prijetnjama zbog toga", saopćili su iz MVP-a BiH.

Pozivali su nadležne organe da poduzmu sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se ovakvo ponašanje sankcionisalo, te spriječilo njegovo eventualno ponavljanje u budućnosti.

Podsjećamo, nakon što je Bosna i Hercegovina bila suzdržana u Vijeću Evrope povodom prijema Kosova u ovu organizaciju, brojni zvaničnici iz RS-a i Srbije i dalje komentiraju ovu odluku, a jedan od onih koji je šokirao svojim stavom bio i je Direktor preduzeća "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek.

Komentirajući njen potez, Elek je u suštini pozvao na linč zamjenice ambasadora zbog njene odluke da ostane suzdržana na glasanju.

"Ovo je Tanja Milašinović-Martinović. Srpkinja koja je bila suzdržana na glasanju za prijem Kosova u Vijeće Evrope. Inače iz Prijedora", napisao je Elek, a naveo je čak i njenu kućnu adresu.

Potom je poručio: "Siguran sam da ćemo joj prirediti topao doček kada se vrati".