Na Aerodromu Sarajevo uhapšen državljanin BiH zbog više krivičnih djela

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo jučer su uhapsili A.N. (1979.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Žepču zbog krivičnih djela krađa i nasilničko ponašanje, te Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja.

Državljanin Bosne i Hercegovine na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Beograda. Predan je službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Granične policije BiH. Istog dana službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo nisu dopustili ulazak šest državljana Kraljevine Saudijske Arabije zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul. Službenici Jedinice granične policije Brod uhapsili su S. B. (1986.) jer je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog prometa.

Bh. državljanka je kontrolirana pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predana je službenicima Sudske policije Doboj, navodi se u saopćenju.

 

(Izvor:Avaz.ba)