Na Golfu napisali "ubi Srbina": Mladić koji je vozio automobil nije iz Srbije

Prošle sedmice u Splitu, na Žnjanu, nepoznati počinilac je išarao VW Golf beogradskih registracijskih oznaka i na vozilu ispisao "ubi Srbina", pri čemu je "u" izgledalo kao ustaški simbol.

Redakciji portal dnevnik.hr javio se mladić koji je koristio taj automobil te ispričao što se događalo. Kazao je da je rođen i odrastao u Holandiji te da mu je otac iz Kreševa, uBiH.

"Htio sam trojici svojih prijatelja iz Holandije pokazati prekrasne gradove na Balkanu, i gdje je moj otac živio i radio. Prošli smo ponedjeljak odletjeli u Beograd, gdje smo unajmili automobil. Planirali smo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i natrag do Beograda.

Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkiralištu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula vidjeli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je lijevi retrovizor slomljen i da je stražnja registarska tablica nestala. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i drugi dan odmah napustili Split.

Tada je tekst na haubi - 'ubi Srbina' - netko već čistio. Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na vijestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom 'ubi Srbina' na haubi.

Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Htio sam im pokazati kako je Split lijep, a ne da se treba bojati ako vozite unajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo puno vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran", ispričao je mladić.