Na graničnim prijelazima četiri osobe uhapšene

Službenici Jedinice granične policije Bosanski Brod 30. 3. 2018. godine uhapsili su A. H. (27), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog teških krivičnih djela protiv sigurnosti javnog prometa. Kontroliran je pri ulasku u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanski Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.   

Dan ranije službenici JGP Aerodrom Tuzla uhapsili su R. K. (22) jer je za njim Policijska stanica Sanski Most raspisala potragu zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu.

Pri ulasku u BiH, na MGP Uvac 29. marta 2018. uhapšen je F. M. (45). Službenici JGP Višegrad graničnim provjerama utvrdili su da državljanina Republike Srbije potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Na MGP Hum na izlasku iz BiH službenici JGP Hum 29. 3. 2018. uhapsili su bh. državljanina A. M. (38) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela teška krađa.

F. M. i A. M. predati su službenicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.