Na izlazu iz BiH na GP Ivanica čeka se duže od dva sata, gužve i u Bosanskom Brodu i Izačiću

Pojačana je frekvencija vozila, kako na graničnim prelazima, tako i na svim važnijim putnim pravcima u BIH. Prema riječima čitatelja našeg portala na GP Ivanica se čeka duže od dva sata na izlasku iz BiH.

Najfrekventnije je na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Doljani, gdje su duge kolone vozila na ulazu u BIH. 

Povremeno se formiraju duže kolone vozila i na graničnom prelazu Izačić, u oba smjera. Kolone vozila su i na izlazu iz BIH na prelazu Ivanica. 

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Iz BIHAMK-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimallno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Dodatno, oprezno treba voziti i u područjima gdje povremeno pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini