Na protokol Grada uručen pisani zahtjev za hitnim postupanjem inspekcije po pitanju kvalitete vode

asd
Na adresu Grada Cazina i Službe za inspekcijske poslove je upućen i zvanični zahtjev za hitan inspekcijski nadzor, izlazak na teren i postupanje, te objavu informacija vezano za kvalitet vode koja se isporučuje mještanima Gornje Lučke. Rezultat je ovo akcije koja se vodi zadnjih dana, od kad su mještani ovog naselja upoznali javnost kakvu vodu dobivaju i uputili apel i vapaj za pomoć.

Portal Cazin.net je u posjedu ovoga dokumenta koji je juče dostavljen na protokol u gradsku službu, a dostavio ga je Adnan Beširević, ispred Gradskog odbora Nezavisnog bloka, stranke koja je već ranije uputila javni poziv i zatražila zaštitu građana Cazina, uključivanje inspekcije i očitovanje gradonačelnika Ogreševića po ovom pitanju, jer je činjenica da su kadrovi koji upravljaju ovim ustanovama imenovani uz njegovu podršku i saglasnost. 

Zanimljivo je da je prilikom predaje ovog zahtjeva za hitan inspekcijski nadzor i postupanje podnosilac Beširević iz Nezavisnog bloka, morao uplatiti i taksu u budžet Grada od 5 KM. (Slika u prilogu).

Potpuni apsurd je da se od građana za ovakve zahtjeve traži još da plaćaju takse, umjesto da Grad Cazin omogući sve ovo besplatno, a u nekim slučajevima i da čak stimuliše građane da se više uključuju sa idejama i zahtjevima za unapređenje svoje sredine i uslova života u gradu u kojem žive. 

Takva bi partnerska saradnja i otvorenost vlasti prema građanima pomogla da izgradimo i razvijemo svaki dio našeg Grada i omogućimo da naša djeca ostaju ovdje, umjesto što masovno napuštaju Cazin i BiH. Nažalost, još smo daleko od toga, ali ima nade, da se dobri ljudi pokrenu, ujedine, bore za svoje bolje i naprave pozitivne promjene u našem gradu. 

Nakom ovoga i pisanog zahtjeva nema ni jednog razloga da se nadležni u gradu Cazinu i dalje ne očituju i drže po strani kad je ova tema u pitanju. 

Očekujemo informaciju o realizaciji ovog zahtjeva i odgovor ko je odgovoran da se mještanima Gornje Lučke, ali i mnogih drugih mjesnih zajednica u Cazinu isporučuje potpuno nečista, nezdrava i neupotrebljiva voda. Inspekcija, Vodovod i gradonačelnik Ogrešević su na potezu i nadamo se da će građani Cazina što prije dobiti potpune odgovore, a mještani Gornje Lučke i drugih mjesta u našem gradu, sigurnu, čistu i zdravu vodu.