Na sjeveru Kosova zapaljena dva automobila iz centralne Srbije

Dva automobila sa tablicama iz centralne Srbije zapaljena su u Lešku na sjeveru Kosova, objavio je Kossev.

Do požara je došlo u nedjelju rano ujutru oko četiri sata u Ulici braće Matovića u Lešku, a sumnja se da su automobili izgorjeli usljed podmetanja požara, rekao je za Kossev portparol Kosovske policije za Sjever, poručnik Branislav Radović,prenosi N1.

U pitanju su "pasat" šabačkih registarskih tablica i "reno megan" beogradskih tablica, oba u vlasništvu T.S. (1975) iz Novog Pazara.

Radović navodi da je na oba vozila pričinjena "totalna materijalna šteta", a u policijskoj stanici je uzeta izjava od žalioca. Dežurni tužilac ovaj slučaj registrovao je kao podmetanje požara i istraga je u toku.

Posljednji slučaj paljenja automobila na Sjeveru zabilježen je sredinom maja ove godine u Zubinom Potoku. Vozilo, čiji je vlasnik zamjenik ministra rada i socijalne zaštite u kosovskoj vladi i član Srpske liste Miloš Perović, zapaljeno je 18. maja u centru ove opštine.

Prethodno je u aprilu, takođe u Zubinom Potoku, bačena bomba u dvorište u kojem se nalazilo više automobila iste porodice. Tom prilikom oštećeno je šest automobila, kao i obližnji objekat koji je pripadao srpskom KP policajcu.