Na stambenim objektima u Pokoju i Kostelama nove materijalne štete od poplava

.
Kako je kazao Adnan Jusić, vlasnik stambenog objekta koji je poplavljen a samim tim i načinjena materijalna šteta uz otežavanje života njegove porodice, situacija je ista kao i aktuelna slika, jer nadležni u tom pogledu ne poduzimaju ništa kako bi se preventivno spriječile štete od poplava…

 

Kiša koja pada danima dovela je do izlijevanja Une i podizanja nivoa oborinskih voda, što je ugrozilo brojna bihaćka naselja i mjesne zajednice grada Bihaća. Pokoj i Kostela koji su samo prije šest mjeseci bili poplavljeni, od juče su u istoj situaciji.

Putni pravac Bihać – Cazin još jutros je bio prohodan, dok je trenutno značajno otežan saobraćaj. Naša ekipa je bila u prijepodnevni satima i obišla ove lokacije. Nažalost ponovila se ista situacija i kuća porodice Jusić je ponovo poplavljena. I prije šest mjeseci na ovom stambenom objektu poplava je napravila ogromnu štetu. Od juče ponovo identična situacija kao u decembru 2022. godine. Bila je to besana noć za vlasnika koji je ogorčen jer kako ističe, nadležni ne poduzimaju ništa.