Na švercu cigaretama zaradio oko 34.000 KM

duhan
Optuženi Obrad Miletić se tereti da je nabavio veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama

 

Tužitelj Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Miletić Obrada, rođenog 1994. godine u Gacku, državljanina BiH, koji se tereti da je početkom 2021. godine počinio nedozvoljen promet oko 9.700 kutija cigareta.

Kako je saopćeno, optuženi se tereti da je, početkom 2021. godine, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, u dva navrata prevozio cigarete bez potrebne dokumentacije i akciznih markica, u jednom navratu u količini od 3690 kutija, a drugi put od 6040 kutija, tržišne vrijednosti od oko 34 000 KM, u čemu je otkriven i spriječen, od strane policijskih djelatnika PS Trnovo i Ustikolina, kada su navedene cigarete bez dokumentacije oduzete od optuženog, te je osumnjičeni spriječen u stavljanju u promet odnosno prodaji navedenih cigareta.

Optuženi se tereti da je nabavio veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, sa namjerom da ih stavi u promet, odnosno proda, u čemu je spriječen od strane ovlaštenih službenih lica, čime je počinio kazneno djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. Kaznenog zakona BiH, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.