Načelnik Kaknja odlučio: Umjesto plaćanja pjevača za doček Nove godine pomaže penzionerima

.
Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj noći, rekao je Bajtarević

 

Mirnes Bajtarević, načelnik Kaknja, objavio je da će sredstva namijenjena za doček Nove godine biti iskorištena da se pomogne najugroženijim kategorijama društva.

Tako će 45.000 KM, koji su planirani za organizaciju dočeka Nove godine, biti usmjerena onima kojima je taj novac potrebniji.

- Dok moji sugrađani penzioneri s tako malom penzijom plaćaju litar ulja 4 KM, nemam srca isplatiti desetine hiljada maraka narodnog novca nekoj muzičkoj zvijezdi za 2-3 sata nastupa u novogodišnjoj noći. Tih 45.000 KM će biti iznos subvencije penzionerima za 2023. godinu - naveo je Bajtarević.

Dodao je kako to ne znači da neće biti u Kaknju nikakvog programa.

- Imat ćemo tri koncerta, a većim dijelom ćemo se oslanjati na domaće snage. Bit će i zabave za mališane, ali i paketića za one koje kao društvo i zajednica nikada ne smijemo zaboravljati. Uskoro više informacija o programu - dodao je Bajtarević.

FOTO: OPĆINA KAKANJ