fbpx Načelnik Neuma poručio: Blokirat ćemo granicu s Hrvatskom

Načelnik Neuma poručio: Blokirat ćemo granicu s Hrvatskom

Home

Načelnik Neuma poručio: Blokirat ćemo granicu s Hrvatskom


Načelnik Neuma Živko Matuško najavio je u utorak da će građani ove općine za dvije sedmice blokirati granične prijelaze između BiH i Hrvatske kako bi upozorili na otežanu prometnu komunikaciju nakon uspostave schegnenskog režima na granicama.

Matuško je također zatražio da se omogući prijelaz na dva malogranična prijelaza kako bi se smanjili problemi mještana.

U pismu koje je uputio vlastima Bosne i Hercegovine, Matuško je upozorio da je zbog uvođenja strožeg režima na granicama Europske unije, odnosno Hrvatske došlo do problema svakodnevne komunikacije kao što je odlazak djece u školu te da prijeti kaos za vrijeme turističke sezone.

Zatražio je da se svim građanima Neuma omogući prijelaz granice između BiH i RH na pograničnim prijelazima Radež-Vukov klanac i Duži – Imotica, uz sadašnja dva u Kleku i Zaton Dolu.

“Ukoliko se u sljedećih petanest dana nadležne institucije ne oglase i ne poduzmu ništa, bit ćemo primorani blokirati prolaz kroz Neum na graničnim prijelazima sa strane BiH kao upozorenje. Prosvjed ćemo najaviti”, napisao je Matuško u pismu institucijama vlasti u BiH, koje je dostavljeno i medijima.

Naveo je kako je ulaskom RH u EU iz godine u godinu problem tranzitnog prometa kroz Neum sve izraženiji pa su sve češći prometni čepovi kroz grad Neum kada nastane višesatni prometni kolaps.

“Problem je što su tada u kolapsu i sve gradske službe od hitne pomoći, vatrogasne službe, policije i ostalih. Samo pukom srećom do sada nije bilo slučajeva da zbog prometnog zastoja i nemogućnosti intervencije nisu stradale neke osobe ili nečija imovina”, upozorava Matuško.

 

(Izvor: N1)

Tagovi
Objavio: Tue, 11/04/2017 - 12:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top