Načelnik odbija srušiti kameni križ u Stocu

kriz
NAČELNIK Stoca na jugu BiH rekao je danas da će osporiti bošnjačku inicijativu za rušenje križa izgrađenog u okviru povijesnoga grada tvrdeći da je ta inicijativa dio kampanje za podizanje napetosti između Hrvata i Bošnjaka uoči ovogodišnjih lokalnih izbora.

Načelnik odbija provesti rješenje inspekcije

"Ovo rješenje nema nikakvog ni pravnog ni zakonskog uporišta, mi ćemo se na njega žaliti i u konačnici ga oboriti", rekao je načelnik Stoca Stjepan Bošković.

Pozivajući se na odluku koju je na svojoj Facebook stranici objavio zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Amer Obradović, koji je i pokrenuo inicijativu za rušenje, federalni građevinski inspektor naredio je ovoga tjedna načelniku Stoca Stjepanu Boškoviću da ukloni izgrađeni kameni križ i 14 postamenata na lokalitetu Srednjeg grada.

Načelnik optužio Islamsku zajednicu da je iza rata gradila brojne objekte bez dozvole

Optužio je lokalnu Islamsku zajednicu da stoji iza te kampanje i podsjetio da je ona nakon rata izgradila više objekata bez ikakvih dozvola, ali da ti objekti nisu predmet inspekcijskog nadzora.

"Jasno je da inspektor za sve ono što je bespravno izgradila Islamska zajednica još do danas nije izašao na teren i to utvrdio", rekao je Bošković.

U rješenju o rušenju sakralnih objekata načelniku Stoca je ostavljen rok od 30 dana, a ako to ne ispuni, federalne vlasti će same angažirati tvrtku za rušenje i trošak naplatiti općini Stolac, precizira se u rješenju.

Izvor: