Nacional: Milanović saveznik kreature koja negira genocid u Srebrenici

sdsdsdsd
U kolumni hrvatskog tjednika "Nacional", autorice novinarke Zrinke Vrabec Mojzeš, navodi se kako hrvatski građani, ljevičarski birači Zorana Milanovića ni u snu nisu očekivali da će se njihov kandidat pretvoriti u političkog saveznika kreature koja negira genocid u Srebrenici, voli Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

U tekstu hrvatskog tjednika Nacional pod naslovom “Otrovna politika: licemjerje Bosnu razbija” piše se da upravo iz navedenih razloga bivši predsjednici Stipe Mesić i Ivo Josipović s Miloradom Dodikom nisu željeli imati posla, za razliku od Zorana Milanovića, koji je Dodika ljubazno pozvao na druženje na Pantovčaku.

“I nedugo nakon toga i sam počeo propitivati definiciju genocida u Srebrenici i optuživati Bošnjake da se prave većim žrtvama no što jesu”, stoji u Nacionalovoj kolumni objavljenoj u četvrtak.

“S druge strane, od silne želje da zaštiti interese Hrvata – a osobito Hercegovaca – u komšiluku, Milanović je svojom neobuzdanom retorikom, izbjegavanjem posjeta Sarajevu, vrijeđanjem i omalovažavanjem Željka Komšića, hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH kojeg je višekratno nazivao parazitom, kao i odlikovanjem optuženih ratnih zločinaca iz redova HVO-a, daleko nadmašio HDZ, pa čak i njegova ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana, koji prema susjednoj državi, u kojoj je rođen, gaji posebne osjećaje”, piše autorica u tekstu dodajući da se Milanović u međuvremenu prometnuo u lojalnog partnera Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH,

“Budući da su upravo Bošnjaci i Hrvati bili žrtve četničke agresije i zajednički se borili protiv zločinačkog Miloševićeva velikosrpskog pohoda, ne bi li bilo logično da i unutar Federacije surađuju protiv sumanutih i opasnih ideja gazde Milorada – koji, eto, ima sreću da je Europa podijeljena i ne može se dogovoriti oko sankcija koje bi mu trebala nametnuti. A njih upravo sprečava Viktor Orbán, veliki pajdo Aleksandra Vučića i Andreja Plenkovića istovremeno. Licemjerno”, stoji u članku.