Najava promjene vremena: Kiša i osvježenje dolaze nakon sunčanih dana

kiša
Proteklih dana smo uživali u suncu i toplijem vremenu, ali meteorolozi najavljuju da će se situacija promijeniti od 14. septembra.

 

Sa zapada zemlje počelo je se sve više oblačiti nebo, što je znak nadolazeće promjene vremena i lokalnih padavina koje se očekuju.

U četvrtak, očekuje nas oblačno vrijeme s lokalnim kišama ili pljuskovima, prije svega na južnom dijelu zemlje, od sredine zemlje prema jugu. U poslijepodnevnim satima dolazi hladna fronta i hladniji zrak sa sjevera, što će rezultirati razvojem konvektivne oblačnosti na sjevernijem dijelu zemlje.

Očekuje se pojava lokalno jačih pljuskova i grmljavine, a rijetko će biti moguće manje nevrijeme. U večernjim satima očekuje se smirivanje vremena i prestanak padavina sa djelomičnim razvedravanjem, pri čemu će južni dio zemlje već od poslijepodneva biti bez padavina.

Za petak i vikend, prognozira se pretežno sunčano vrijeme, ali uz mogućnost lokalnih kiša i pljuskova s grmljavinom u poslijepodnevnim satima, iako ih neće biti previše. Temperature će blago pasti u odnosu na protekle dane.