Najljepše svjetske destinacije koje možete posjetiti u 2021. godini

Wow
Uprkos početku vakcinacije, pandemija koronavirusa i dalje je daleko od kraja. Ipak, mnogi se ljudi na svijetu nadaju kako će u ovoj godini biti mnogo više prilika za putovanja koja su mnogima najviše nedostajala u 2020. godini.

 

S obzirom da brojne svjetske države i dalje imaju različit pogled na pandemiju koronavirusa, a samim tim i različite mjere zaštite, iz ove perspektive jako je teško planirati putovanja u 2021. godini, međutim, ako države krenu sa masovnijom vakcinacijom stanovništva, moguće je očekivati i otvaranje granica i samim tim veliki broj turista. Ukoliko do toga dođe, ovo su neki od najzanimljivijih dijelova svijeta koje možete posjetiti u ovoj godini.

Antarktik

Image
Antarktik

Kontinent koji je i dalje na vrhu liste želja mnogih putnika iako iza sebe krije mnoštvo opasnosti. Upečatljiva nepregledna bjelina, voda, i rijetke životinje, zaista su iskustvo koje se može doživjeti jednom u životu, a s obzirom da će se sa ovog kontinenta krajem godine jedino moći vidjeti potpuno pomračenje Sunca, mnogi će turisti htjeti doživjeti to iskustvo.

Kanada

Video možete pogledati i OVDJE 

Ljubitelji prirode koji posjete ovu zemlju, uživat će u planinama, vodopadima i brojnim šumama koje Kanada nudi. Ukoliko vas više interesuje noćni život, klupska scena u Montrealu, Torontu i Vancouveru pravo je mjesto za vas, a i manji gradovi poput Edmontona i Calgaryja imaju šta ponuditi turistima.

Disney parkovi

Video možete pogledati i OVDJE 

Kada bi djeca odlučivala, svaki porodični odmor uključivao bi posjet Disneyjevim tematskim parkovima širom svijeta. Disneyjevi parkovi su tokom 2020. godine doživjeli brojne transformacije, a brojne inovacije bit će zvanično predstavljene tokom 2021. godine što je svakako razlog više da se i posjete.

Dubai

Video možete pogledati i OVDJE 

Za razliku od većine zemalja, putovanje u Dubai kada je u pitanju koronavirus, sigurnije je nego ikada. Dubai trenutno prima gotovo sve globalne putnike, a najveća aviokompanija nudi besplatno zdravstveno osiguranje. Neki od luksuznih odmarališta kao što je Atlantis, ponudit će svojim turistima besplatan test na koronavirus ukoliko ostanete pet ili više dana u ovom gradu.

Egipat

Država nevjerovatne historije i kulture u ovoj godini očekuje značajniji broj turista. Ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da će se neki od najslavnijih egipatskih artefakata ove godine naći u Velikom egipatskom muzeju blizu piramida u Gizi, Egipat može mnogima biti idealna destinacija za provesti odmor u 2021. godini.

Novi Zeland

Video možete pogledati i OVDJE 

Za razliku od ogromnog dijela svijeta, Novi Zeland je imao jedan od najuspješnijih odgovora na pandemiju koronavirusa što mu u samom početku daje značajnu prednost u odnosu na ostale destinacije. Pored toga, prirodna bogatstva koje Novi Zeland može ponuditi definitivno su razlog za posjetu ovoj državi.

Meksiko

Video možete pogledati i OVDJE 

Za razliku od susjednog SAD-a, Meksiko je kroz 2020. godinu imao mnogo "slobodniji" pristup rješavanju pandemije pa je tako većim dijelom godine aviosaobraćaj u ovoj državi funkcionisao kao u vremenima prije pandemije. Zahvaljujući takvom načinu borbe protiv koronavirusa, Meksiko bi mogao najviše profitirati od 2021. godine, a prirodne ljepote, fenomenalna obala, samo su neki od razloga za posjetu ovoj zemlji.

Urugvaj

Video možete pogledati i OVDJE 

Južnoamerička zemlja koja je za razliku od Argentine i Brazila imala značajno manji broj slučajeva zaraze koronavirusom. Iako je, zbog mnogo većeg promovisanja susjednih zemalja, Urugvaj i ne baš toliko popularan kod turista, u ovoj zemlji se zaista ima mnogo toga za vidjeti. Fantastične pješčane plaže, brojna odmarališta, gostoljubivi domaćini, vinogradi i živopisna arhitektura urugvajskih gradova oduševit će svakoga ko namjerava godišnji odmor provesti na ovoj lokaciji.

Japan

Video možete pogledati i OVDJE 

Pandemija je, nažalost, odgodila Olimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju 2020. godine. Zbog toga, ova godina, ukoliko se sve bude odvijalo prema planu, mogla bit postati jedna od značajnijih kada je u pitanju japanski turizam. Odgođene Olimpijske igre počet će u Tokiju 23. jula 2021. godine, a ukoliko do tada većina populacije bude vakcinisana, brojni turisti moći će uživati u kulturi, hrani i svemu što ova zemlja na istoku nudi.

Italija

Video možete pogledati i OVDJE 

Iako je ova evropska zemlja u 2020. godini svima ostala u pamćenju po izuzetno velikoj stopi smrtnih slučajeva zbog koronavirusa, mnogi se nadaju kako će nova godina donijeti i manji broj zaraženih što će ponovno Italiju učiniti jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija. I pored toga, mnogi turistički djelatnici u ovoj zemlji pokušali su iskoristiti vrijeme pandemije kako bi svoje turističke kapacitete unaprijedili te pripremili sve za dolazak turista u novoj godini.