Najmanje 22 osobe povrijeđene u rušenju terasa u stambenoj zgradi

"Vidjela sam dvije žene kako trče i vrište. Bilo je užasno."

Najmanje 22 osobe su povrijeđene, uključujući nekoliko vatrogasaca i djecu, kada su se u južnom Nju Džersiju srušile terase na trospratnoj stambenoj zgradi, rekli su zvaničnici.  

Dvije velike terase na zgradi u Vajldvudu, u državi Nju Džersi, su se sravnile sa podom sinoć oko 18 sati po lokalnom vremenu.  

- Čuo sam ljude kako zovu u pomoć - rekao je čovjek iz susjedne zgrade Đun Čismen (June Cheeseman).  

Đoan Debito (Joann), koja je odsjela u hotelu Njuport preko puta ove zgrade, rekla je da je sjedila na terasi, kada je čula buku. Zatim se okrenula i vidjela kako se cijela konstrukcija ruši.
 

Osoblje koje je prisustvovalo Konvenciji o udruženju vatrogasaca u Nju Džersiju dotrčalo je na lice mjesta, samo nekoliko sati nakon svoje parade kroz Vajldvud, turističko mjesto na obali Džersija.

Više od osam članova vatrogasne službe Brenčvil i članovi njihovih obitelji povrijeđeni su u ovoj nesreći, ali su svi osim jednog pušteni iz područnih bolnica, saopćilo je Udruženje protupožarnog područja Saseks.

Devetnaest pacijenata, uključujući troje djece, liječeno je i pušteno iz regionalnog zdravstvenog sistema Kejp Mej. U bolnici je u početku liječena dvadeset i jedna osoba.