Naknadne provjere potvrdile da je jedan državljanin BiH stradao u Hanauu

CVIJECE
Lucijano Kaluža, generalni konzul BiH, nakon naknadnih provjera obavijestio je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da je jedna osoba, nastradala u terorističkom napadu u Hanauu, bila državljanin Bosne i Hercegovine.

"Naknadnim provjerama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, generalni konzul BiH Lucijano Kaluža je obavijetio MIP BiH da je nastradala osoba, koja je bila stalno nastavljena u SR Njemačkoj i koja je porijeklom iz BiH ipak imala državljanstvo naše zemlje", naveli su u ispravci svog ranijeg odgovora na upit N1.

Podsjećamo, ranije su saopćili da niti jedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u njemačkom gradu Hanauu.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba. Napadač Tobias R, ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije. Napadač je posjedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH izrazilo je saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu.