Nakon isključenja iz DF-a Ekrem Prošić najavio osipanje stranke u USK

asd
Nakon isključenja iz DF-a, sada već bivši član stranačkog predsjedništva i povjerenik ove stranke za USK Ekrem Prošić najavio je da će se o svemu javno očitovati pismenim putem. Isključenje je kaže očekivao jer se kako tvrdi suprostavio autokratiji u stranci.

– Tri godine nismo u stanju održati Glavni odbor stranke, godinu dana se kao Predsjedništvo nismo sastali licem u lice i funkcionišemo samo kada nekoga treba isključiti. Nisam ja sam u ovoj priči mislim da većina ljudi iz Krajine neće ostati u DF-u. Stranka će ostati bez velikog broja vijećnika i zastupnika, rekao nam je Prošić.

Za isključenje Prošića je bila velika većina u Predsjedništvu DF-a, a kao razlog je navedeno kršenje statuta, ali i sve lošiji rezultati stranke u USK. Prošić je bio kandidat za načelnika Cazina, ali nije ostvario dobar rezultat. Iz DF-a tvrde da je riječ o unutarstranačkim procesima tokom kojih će biti dosta promjena u svim sredinama kako bi se stranka konsolidirala.

Nezvanično Prošiću je zamjereno da nije htio podržati skupštinsku većinu u USK koja ima problema da osigura dovoljno ruku za usvajanje budžeta. Navodno za to je bio drugi zastupnik Amir Murić.

– Vjerujte da sam ja bio jedan od rijetkih oponenata predsjedniku Komšiću. On nas je uveo u koaliciju sa SDA, a koliko vidim sada nam politika zavisi od sredine do sredine. Ja još ne znam da li ću podržati budžet, ali mislim da svi moramo sjesti i pronaći rješenje kako građani ne bi ispaštali, rekao nam je Prošić.
 
Prema našim saznanjima tome je u dobroj mjeri kumovao i sam Prošić kome se gledalo kroz prste i kada je pravio saradnju sa Laburistima ratnog zločinca Fikreta Abdića. Inače, Prošić je jedan od osnivača DF-a, a dugo je  važio i za jednog od najbližih saradnika predsjednika DF-a Željka Komšića.