Nakon lažne vijesti da ima 18 godina, zlostavljanom dječaku ispunio se san

VIDEO
NAKON što je cijeli svijet potresla snimka devetogodišnjeg dječaka koji govori kako se želi ubiti jer ga vršnjaci svakodnevno maltretiraju u školi, neki su korisnici društvenih mreža počeli komentirati kako je video lažan i tvrditi da on zapravo ima 18 godina. Te su glasine otišle tako daleko da se dječakova majka Yarraka Bayles morala oglasiti na Facebooku kako bi ga obranila.

Umjesto da glasine izazovu netrpeljivost prema dječaku, dogodilo se upravo suprotno. Ljudi su nastavili uplaćivati novac za malenog Quadena Bayelsa i trenutno je prikupljena svota od gotovo 450 tisuća dolara, a donacije ne prestaju stizati.

Quadena su podržale i brojne slavne osobe poput Hugha Jackmana, a ragbijaški tim Indigenous, koji igra u nacionalnoj australskoj ligi, pozvao ga je da im se pridruži na terenu prije velike utakmice. Obećanje su i ispunili, Quaden je na teren izašao, držeći za ruku kapetana tima.

"Jako je uzbuđen. Već se priprema. Mora pronaći svoje tenisice za ragbi i potruditi se da bude zdrav i snažan za tako veliku čast", ispričala je njegova mama dan ranije na konferenciji za novinare.

Dodala je da je Quadenov san postati igrač ragbija, ali da je svjestan da to neće moći.

"Ovo je za njega najbliže što će doći tome da izađe na teren i zaigra. Sve što može napraviti je ispratiti ih, a za nas je to dovoljno", rekla je ona.

Otkrila je da je Quaden ovaj tjedan opisao kao "pretvaranje najgoreg dana svog života u najbolji dan svog života".

Novinarima se obratio i ragbijaš Cody Walker koji je rekao kako je cijeli tim vidio snimku koju je objavila Quaenova mama i kako ih je jako pogodila.

"Htjeli smo ga nekako razveseliti pa smo ga odlučili pozvati da bude dio tima i povede nas kao pravi ratnik kakav i je, pokazati mu da ga volimo, da ga voli cijela zajednica, te da je napravio odličan posao time što se suprotstavio toj djeci", rekao je on.