Nakon oslobađajuće presude oglasio se Hadis Jusić: “Koliko su u tužilaštvu bili svjesni da nemaju nikakvog dokaza govori i činjenica da se nisu uopće pojavili na izricanje presude”

sudnica
Kako je i objavio portal dijasporainfo.net, jučer je Krivično vijeće Kantonalnog suda u Bihaću na čelu sa sudijom Fikretom Hodžićem objavilo prvostepenu presudu u krivičnom predmetu „Komrad“. Svi optuženi proglašeni su nevinim.

 

Krivično vijeće oslobodilo je optužbi nekadašnjeg direktora Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” Hadisa Jusića, sudskog vještaka Amira Delića, nekadašnju načelnicu Službe za prostorno uređenje, imovinskopravne i geodetske poslove Općine Bihać Jadranku Redžić, te bivšu šeficu Odsjeka urbanizma i građenja tadašnje Općine Bihać Jasminu Ibrahimpašić.

U ovoj optužnici kao prvoooptuženi bio je i rahmetli Emdžad Galijašević bivši bihaćki gradonačelnik koji je preminuo prije dvije godine ne dočekavši oslobađajuću presudu.

Optužnici koja je podignuta u decembru 2018. a potvrđena u januaru 2019.godine prethodila je dvogodišnja istraga, a pomenuta četvorka optužena je za udruživanje radi činjenja više krivičnih djela: “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, “Zloupotreba procjene“, “Sklapanje štetnog ugovora“ i “Primanje dara ili drugih oblika koristi“.

Ništa od navedenog nije dokazano.

Nakon ove presude, oglasio se i Hadis Jusić, čiji objavu prenosimo u cijelosti:

UHAPŠEN..

Dragi prijatelji, debelo sam ušao u PETU godinu torture koju mi je priredilo kantonalno tužilaštvo (inače se piše velikim slovom). Na prvoj fotografiji vidite mene kako me svezanog vode, pognute glave (puno sam tada imao upita zbog čega sam pognuo glavu a odgovor ću dati nekom drugom prilikom) a na drugoj fotografiji sam opet ja ali ispred Kantonalnog suda, danas, nakon što me sud OSLOBODIO optužbi koje mi je, bez ikakvih dokaza, bez ikakvog osnova, na leđa stavilo tužilaštvo ali bitni su “lajkovi i facebook aplauzi”. Koliko su u tužilaštvu bili svjesni da nemaju nikakvog dokaza govori i činjenica da se danas nisu uopće pojavili na izricanje presude.

Naravno, imaju priliku da me još terorišu i da se žale. Ne znam hoće li to uraditi ali znam da bi to dodatno povećalo izuzetno visoke troškove po budžet USK-a proistekle iz ovog predmeta.

 

Žao mi je što rahmetli Emdžad nije živ i što danas nije saslušao i svoju presudu. Ubijeđen sam da bi i on bio oslobođen jer ovo je ustvari bio samo, kako ovaj gore portal kaže, udar na krajišku SDA.

Za sada toliko i želim vam ugodne ramazanske dane.

P.S. Emdžo mi je za života predao jedan rokovnik, u njemu sve piše, ko ga je i koliko ucjenjivao i šta je i ko je sve od njega tražio. Zanimljivo.”