Nakon otkazanog gostoprimstva u Mostaru / Stanivuković: Mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele

.
Naglasio je da to što je pružio ruku za bolju budućnost ne znači da će mijenjati stavove o prošlosti

Nakon što su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli ranije upućenu pozivnicu gradonačelniku Banjaluke, oglaso se Draško Sranivuković kazavši da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne treba utjecati na to da se grade mostovi saradnje.

 

- Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje - poručio je gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković.

 

Naglasio je da to što je pružio ruku za bolju budućnost ne znači da će mijenjati stavove o prošlosti.

Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta - poručio je Stanivuković.

 

Podsjetio je da su gosti na skokovima u Banjaluci bili mnogi skakači iz Mostara.

Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva - dodao je Stanivuković.

 

Poručio je da se u Banjaluci ljudi ne dijele.

 

- Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu. Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro - navodi Stanivuković.

 

Stanivuković je dodao da je imao namjeru da gleda skokove i posjeti sabornu crkvu u Mostaru.

 

- Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele - zaključio je gradonačelnik Banjaluke.