fbpx Nakon primanja Islama, porodica je se odrekla, a ona je na sve to rekla

Nakon primanja Islama, porodica je se odrekla, a ona je na sve to rekla

Home

Nakon primanja Islama, porodica je se odrekla, a ona je na sve to rekla

Mlada ali jaka ličnost, sa 16 godina vraća se Islamu.

Novi Pazar – Turbulentan i težak život naterao je da potraži utočište i smiraj. Pronašla ga je u prihvatanju Islamu.Rođena u Smederevskoj Palanci kao Snežana Nikolić, a danas ponosno nosi ime džennetske žene, Hurija. Mlada ali jaka ličnost, sa 16 godina vraća se Islamu, prenosi Sandžakpress.

Bez straha i otvoreno govori o svom životu u „Ženskom muhabetu“, slikovito, prisjeća se svakog detalja. Tražila je odgovore šta je svrha života na zemlji, ko je Bog, kako Isus može biti Bog a bio je čovjek­? Sve odgovore pronašla je u Islamu. Prisjeća se svih ljepota koje je primećivala u Islamu prije samog izgovaranja šehadetaPostila je Ramazan i prije nego je postala muslimanka, „Osjećala sam se moćno u trenucima posta“, kaže Hurija.

Šehade je naučila kroz igru sa drugaricama, a kasnije nakon osnovne škole iz velike ljubavi i radoznalosti naučila je i ostale dove. Majka je prihvatila takvu, ali nije prihvatila da se pokrije.Šehade je izgovorila u Altun Alem džamiji pred hafizom Irfan ef. Malićem, i ubrzo nakon toga, upotpunila svoju vjeru hidžabom, uprkos protivljenju njene majke. Ostala porodica se je odrekla, kako priča i sama Hurija, rekli su joj da je porušila manastir i da je ona bruka za njihovu porodicu.Iako sada živi sama u iznajmljenom stanu, nije odustala, snaga imana i ljubav prema Islamu je nosi da i dalje uspije i bude primjer mladima.

Njena poruka u emisiji upućena je roditeljima koji brane svojim kćerima da nose hidžab. „ Pokrivanje nije smetnja ono je zaštita, koja poboljšava odnos među ljudima i zbližava ih,“-kaže uporna i hrabra Hurija Nikolić.

Topic
Objavio: Ned, 10/02/2019 - 15:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top