Nakon što je ubijena majka s četvero djece, otac optužio djeda: Dugo je to planirao

Otac četvero djece koja su ubijena u Australiji, okrivio je njihovog djeda za ubistvo.

Eron Kokmen (Aaron Cockman) izjavio je da vjeruje da je Piter Majls (Peter Miles, 1) ubio njegovu djecu i njihovu majku. Tijela Majlsa, njegove supruge Sinde (Cynde), kćerke Ketrin (Katrine) i četvero unučadi pronađena su u petak u Osmingtonu s prostrelnim ranama. 

Kokmen je izjavio da smatra da Majls nije "samo puknuo nego je o tome veoma dugo razmišljao". Službenici još nisu potvrdili identitet ubice, ali policija je objavila da ne traga za drugim osumnjičenima i vjeruje da se radi o ubistvu i samoubistvu.

"Izgubio sam sve što sam imao u životu"

Na posjedu su pronađena tri komada vatrenog oružja registrirana na Majsa, objavila je policija. Kokmen je bio razdvojen od Ketrin Majls (Katrine Miles) za vrijeme ubistva. Izjavio je da ne osjeća bijes zbog toga što se dogodilo, nego samo neizmjernu tugu zbog svoje djece. 

- Još volim ono što je Piter bio... Da nije bilo njega, ne bih imao Ketrin, ne bih imao djece. Nije mi ih oduzela neka nepoznata osoba s ceste, on mi je dao djecu i sada mi ih je oduzeo - rekao je Kokmen.

Dodao je da "pronalazi malo utjehe u činjenici da su njegova djeca umrla mirno, u snu", ali, naglasio je: "Izgubio sam sve što sam imao u životu."