Nakon sunčane subote od sutra opet kiša i pljuskovi

Nakon sunčanog prvog dana vikenda od sutra se u većem dijelu Bosne i Hercegovinu opet očekuje kiša i pljuskovi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako su naveli iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), danas je u BiH prije podne preovladavalo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

“Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24, na jugu do 26 stepeni”, saopćeno je iz FHMZBiH.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje malo do umjereno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

I za početak radne sedmice prognozira se oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 20 stepeni.

Oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se i u utorak u BiH s jutarnjom temperaturom zraka većinom između deset i 16, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena.