Tuzla: Nakon ugašenog požara pronađeno beživotno tijelo 41-godišnjaka

Požar
Sumnja se na samoubistvo Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla jučer ujutro zabilježili su intervenciju na gašenju požara u ulici Mitra Trifunovića Uče br. 8.

 

Pravovremenom intervencijom vatrogasaca požar koji je izbio na kući zbog kako je utvrđeno eksplozije plinske boce, brzo je ugašen, povrijeđenh osoba nije bilo te je intervencija okončana uspješno. Nakon ugašenog požara, dogodile su se nove okolnosti koje su nažalost rezultirale smrtnim ishodom.

 U objektu u kojem je izbio požar živio je 41-godišnji Selimović Elvir. Elvir se nakon ugašenog požara te davanja izjave u MUP-u TK vratio u objekat koji je uslijed požara bio isključen sa električnog napajanja. Prema izjavama članova porodice, oko 23:30 su ga pozivali na mobitel ali se nije javljao. “Nije se javljao na mobitel pa nam je bilo sumnjivo, kucali smo na prozor, nepomično je ležao, pozvali smo policiju, nakon toga i hitnu pomoć. Tek nekoliko sati kasnije, tačnije oko pola tri ujutro stigao je dežurni tužilac koji u tom trenutku zbog isključene električne energije nije mogao obaviti uviđaj, pa su ponovo došli oko 9 ujutro nakon čega je tijelo prevezeno na obdukciju, sumnjamo da je izvršio samoubistvo popivši veću količinu lijekova, ali ipak čekamo nalaz obdukcije”,  izjavila je sestra tragično preminulog sugrađanina, uz konstataciju da je Elvir imao psihičkih problema i da je živio od socijalne pomoći.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK za Tuzlanski.ba je naveo da je u slučaj uključen i vještak sudske medicine, te da je najprije urađen test na koronavirus, nakon rezultata testa, pristupit će se obdukciji i utvrđivanju tačnog uzroka smrti nakon čega će biti poznato više informacija.