Namamio je za 1.000 dolara u 'trojku', pa brutalno ubio: Američki košarkaš priznao ubistvo

.
Chance Comanche ide na dugu robiju

 

Američki košarkaš Chance Comanche priznao je pred sudom da je ubio 23-godišnju Maraynu Rodgers. Navukao je na sastanak nudeći 1.000 dolara za 'trojku', te ju je uz pomoć djevojke Sakari Harden ubio.

Chance Comanche i njegova djevojka Sakari Harden uhapšeni su prije nekoliko dana kao osumnjičeni za ubistvo 23-godišnje djevojke Marayne Rodgers kojoj se od 7. decembra izgubio svaki trag u Las Vegasu.

Njeni posmrtni ostaci pronađeni su u pustinji Nevade, a policija je istragom utvrdila da iza svega stoje 27-godišnji košarkaš i njegova 19-godišnja djevojka.

Comanche je pred sudom priznao krivicu. Opisao je zločin do detalja i ono što je napravio je zaista svirepo.

On i Sakari su još u novembru isplanirani ubistvo. Marayna i Sakari nisu bile u dobrim odnosima i došli su na ideju da izvrše stravičan zločin.

Comanche je nesretnu djevojku namamio tako što joj je ponudio 1.000 dolara za seksualne usluge. Pristala je na 'trojku', a kada je ušla u automobil krenuo je brutalan napad.

Košarkaš je istakao da ju je zadavio kablom, a zatim su tijelo odvezli u pustinju Nevade, gdje su izbacili tijelo i obrisali su tragove.

Međutim, američka policija je slučaj riješila veoma brzo. Došli su do Comanchea i Harden, te su oboje završili iza rešetaka. Poruke su jezive.

"Mogu joj slomiti vrat ili jednostavno zadaviti kučku", jedna je od poruka koju je u planiranju ubistva poslao ovaj 27-godišnjak.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Naravno, oboje čeka duga zatvorska kazna. Njegova karijera je završena, a presuda će zbog priznanja krivice biti donesena veoma brzo.

Chance Comanche se studirao na univerzitetu Arizona, igrao je G ligu, jednu utakmicu ima u NBA ligi u dresu Portlanda, a igrao je u Turskoj za ekipu Ankare.