Namik Hasičević priznao da je prodavao drogu: Dobit će tri godine zatvora i ostat će bez 11.000 eura

Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH na odlučivanje

Optuženi Namik Hasičević (66), koji je rođen u Brčkom, optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama, u prisustvu advokata, u cijelosti je priznao krivnju za krivično djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivnje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi je priznao da je tokom 2018. godine učestvovao u krijumčarenju količine od oko 500 grama smjese opojne droge heroin, kao i krijumčarenju opojne droge marihuana u količini od 5 grama, koje su kod njega pronađene i zaplijenjene prilikom hapšenja, prenosi Dnevni avaz.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 3 godine (36 mjeseci), oduzimanje protupravne imovinske koristi u iznosu od 11.000 eura, stečene prodajom opojne droge, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela.

Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH na odlučivanje. 

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum o priznanju krivnje, predmet se u potpunosti okončava, a optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.