Nana Fata iz Mostara proslavila 100-tu!

r

Nana Fata Gološ iz sela Vranjevići kod Mostara proslavila je svoj 100. rođendan. Ova stogodišnjakinja je svoj veliki dan proslavila u krugu svoje porodice, okružena ljubavlju i pažnjom svojih najmilijih.

Organizovano je veliko slavlje uz večeru u jednom hotelu u Blagaju, na kojem su uz Fatinu porodicu, prisustvovali i rođaci, prijatelji te predstavnici Udruženja penzionera Mostar.

Na jubilarnom rođendanu, uz prelijepu tortu na kojoj je bila istaknuta fotografija slavljenice, prisutni su se okupili kako bi čestitali nani Fati.

Udruženje penzionera Mostar takođe je bilo među gostima, donoseći poklone i pružajući podršku svojoj članici.

Izet Šehić, predsjednik mostarskog Udruženja penzionera, izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovakvog slavlja i istakao važnost brige o starijim članovima zajednice. On je naglasio da je Fata Gološ samo jedna od četiri stogodišnjakinje koje su članice Udruženja, a ukupno 15 članova ima preko 95 godina.

Ovakva rođendanska proslava predstavlja priliku za radost i slavlje, ali i podseća na važnost poštovanja i brige o starijim članovima društva. Udruženje penzionera Mostar svojim gestom pokazuje da su zahvalni i poštovanje prema dugogodišnjim članovima, pružajući im podršku i pažnju koja im je potrebna u ovim posebnim trenucima.