Naoružani ekstremisti u Somaliji upali u hotel, poginulo pet ljudi

Naoružani pripadnici ekstremističke skupine Al Šabab danas su napali hotel pored predsjedničke palače u somalskom glavnom gradu Mogadišuu, objavila je policija dodavši da je poginulo petero ljudi među kojima i napadač.

Militantna skupina, koja često izvodi bombaške i oružane napade u Mogadišuu, u pokušaju da svrgne vladu koju podupire UN 2016. je napala i hotel Syl, u kojemu su bili vladini dužnosnici i zastupnici, prenosi Hayat.ba.

Mislili smo da su to policajci, no onda su počeli ispaljivati granate i pucati na nas te smo na ulazu u hotel razmijenili vatru – rekao je za Reuters policajac koji se predstavio samo kao Ahmed.

Sukobi u Somaliji traju već skoro 30 godina

Vojni glasnogovornik Al Šababa Abdiaziz Abu Musab rekao je da su pripadnici skupine bili u hotelskom objektu pored predsjedničke palače.

U tom su objektu neprijateljski dužnosnici – rekao je.

Somalija, država na Rogu Afrike, zahvaćena je sukobima i kaosom od 1991. kad su klanovski podijeljeni ratni vođe zbacili diktatora.

Al Šabab, koji je nekad kontrolirao većinu zemlje, istisnut je iz Mogadišua 2011., a otad je izgubio mnoga svoja uporišta. No, ekstremisti te skupine redovno napadaju mjesta u Somaliji i susjednoj Keniji koja drži vojnike u Somaliji.