Napadač iz Nice stigao vozom iz Italije sa dokumentom Crvenog krsta

Policija
Tunižanin osumnjičen za napad nožem u Nici je 21-godišnji Brahim Oso, saopštila je francuska policija.

 

On potiče iz sela Sidi Omar Buhažla nedaleko od Kairuana, ali odnedavno živi u gradu Sfaks, naveli su izvori iz Tunisa, prenosi Rojters.

Prema izvorima agencije, napadač je nedavno ušao u Francusku iz Italije.

Tunižanin je u Francusku došao vozom iz Italije, noseći sa sobom identifikacioni dokumet italijanskog Crvenog krsta, saopštio je glavni tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rišar.

Rišar je na konferenciji za novinare rekao je da je osumnjični stigao u Italiju preko ostrva Lampeduza 9. septembra, a onda otputovao za Pariz 9. oktobra, prenosi AP.

On je dodao da je, prilikom dolaska, osumnjičeni imao kod sebe identifikacioni dokument italijanskog Crvenog krsta i da se presvukao na željezničkoj stanici, prije nego što je ušetao u crkvu s namerom da izvrši napad, dodaje Rojters.

Rišar je rekao da je napadač rođen u Tunisu 1999. godine.

Kako je dodao, osumnjičenog su snimile video kamere na željezničkoj stanici u Nici, a on je odatle prošetao 400 metara do crkve Notr Dam u tom gradu.

Francuska policija je upucala napadača koji je nožem ubio tri osobe, od kojih je jednoj ženi odsjekao glavu, a nekoliko povredio kod katedrale Notr Dam u Nici.

Muškarac je tokom napada uzvikivao "Alahu Akbar''''.

Francuske vlasti otvorile su istragu o tom slučaju tretiirajući ga kao terorizam.

Izvor: