Napisali prijatelju da neće doći u školu jer su bolesni: Samo pola sata kasnije bili su mrtvi (VIDEO)

Dva dječaka, 14-godišnjak i 13-godišnjak, preminuli su jučer nakon 'ozbiljnog incidenta' u porodičnoj kuću u Sheffield u Engleskoj.

Njihovih četvero braće i sestara, među kojima i jedna beba, odvedeni su u bolnicu i van životne opasnosti su. Po djecu je stigao čak i helikopter.

Samo pola sata prije smrti, dječaci su prijatelju poslali poruku preko konzole Nintendo Svitch.

"Nećemo danas doći su školu jer smo bolesni", pisalo je u poruci, koju je pokazala sestra prijatelja preminulih dečaka, piše Oslobođnje.ba.

Ubrzo nakon što su poslali poruku, policija iz Yorkshire dojurila je do porodične kuće u Sheffield gdje su dječaci živjeli. Komšije su ispričale kako su vidjeli da odmah po dolasku policije i hitne pomoći bolničari iznose djecu na nosilima. Dok su ih iznosili, panično su pokušavali oživjeti jednog od njih, prenosi B92.

Ostala djeca, koja imaju 11, 10 i 3 godine i beba od 7 mjeseci takođe su odvedeni u bolnicu, a komšije su rekli da su po sebi imali zavoje dok su ih iznosili iz kuće.

Zbog sumnje da su počinili ubistvo, uhapšeni su 34-godišnja žena i 37-godišnji muškarac. Još nije potvrđeno da se zapravo radi o roditeljima djece.

Još se ne zna uzrok smrti dječaka, a policija ne želi da potvrdi sumnje da su otrovani sve dok istraga i obdukcija ne budu gotovi.

Na internetu se pojavila informacija da je u kući došlo do pucnjave, ali policija je to demantovala.

Izvor: