Napreduju radovi na mostu na rijeci Sani

r

Radovi na rekonstrukciji mosta na magistralnom putu M-15 u blizini naselja Čaplje napreduju planiranom dinamikom, a završetak radova se očekuje prije početka ljetne sezone.

Trenutno je na području naše općine u realizaciji preko 5 miliona projekata za koje se na federalnom nivou zalagao bivši poslanik Asim Kamber. 

Projekat sanacije mosta na rijeci Sani iz pravca magistralnog puta M15 ušao je u nedavnu realizaciju. Upravo je asfaltirana i zaobilaznica koja vodi starom cestom, preko Gerzova i Ključke ulice do samog centra.

„Na prijedlog krajiške trojke: Kamber, Abdić – Tigar i Rošić, koji su insistirali na projektima za Krajinu omogućili smo i realizaciji i ovog važnog projekta koji je na tranzitu magistralnog puta od Ključa preko Sanskog Mosta do Prijedora. Drago mi je što se projekat realizira preko domaće firme i što na njemu rade građani ove lijepe sanske doline“, istakao je Novalić.

U izjavi za lokalne medije Asim Kamber je naglasio činjenicu da je „borba za ovaj projekat trajala pet godina i da smo konačno evo i u ovom zimskom periodu došli do njegove realizacije. Jedan od naših narednih projekata kad je riječ o mostovima bit će željezni most u Mahali koji ima samo jedan trak, pa smo u ljetnom periodu suočeni zastojima. Nastavit ćemo u idućoj godini i sa izgradnjom pješačkih trotoara i kružnih tokova na magistralnoj i regionalnoj cesti“.

 

Foto : Inmedia