Narodni evropski savez OO Velika Kladuša: Položeno cvijeće u povodu Dana nezavisnosti

asd
Učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća u haremu Gradske džamije u Velikoj Kladuši Narodni evropski savez, Općinska organizacija Velika Kladuša, odao je počast šehidima i obilježio Dan nezavisnosti BiH.

Prisutnima se obratio Fuad Sulejmanagić, predsjednik Općinske organizacije koji je ukazao na značaj obilježavanja ovog izuzetno značajnog datuma za BiH. Sulejmanagić se prisjetio i rahmetli Nijaza Miljkovića, komandanta 506. kladuške brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, a koji je prijašnjih godina pozivao na njegovanje tradicije i očuvanje uspomena na borce koji su dali svoj život za BiH kao demokratsku, evropsku državu ravnopravnih građana i naroda.

Polaganju je prisustvovao i premijer Unsko – sanskog kantona Mustafa Ružnić.

Podsjećamo, doskorašnja ASDA je sada dio novog političkog subjekta – Narodnog europskog saveza, NES-a. Osnivačka skupština nove stranke Narodni evropski savez (NES), koja je nastala udruživanjem dvije političke partije Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) i Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), održana je u subotu, 27. februara u Sarajevu. U pitanju je novi politički projekt na bh. političkoj sceni, a stranka je ujedinjenjem postala dio vlasti u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu. U nekoliko lokalnih zajednica ima  načelnike, odnosno gradonačelnike. Predsjednik NES-a je dosadašnji predsjednik ASDA Nermin Ogreševic, gradonačelnik Cazina. U Velikoj Kladuši u Općinskom vijeću NES predstavljaju Fuad Sulejmanagic i Muamer Hadžić.