Našoj mezimici nije bilo pomoći: Ispovijest djeda trogodišnjkinje koja se utopila u bazenu

Previše smo vremena izgubili tražeći je. Pronašli smo je tek kada je sin otišao da navuče ceradu na bazen.

Ovako je za Blic rekao Miloje T, djed trogodišnje djevojčice H. T. koja se udavila u bazenu u dvorištu porodične kuće u Pančevu dok se igrala, prenosi Hayat.

Kako je ispričao uplakani čovjek, porodica je odmah djevojčici pokušala da pruži prvu pomoć, uporedo pozivajući Hitnu, koja je brzo stigla na lice mesta. Prema riječima komšija, reanimacija djevojčice trajala je dugo, ali uprkos svim naporima ljekara, nisu uspjeli da joj spasu život.

Užasna tragedija dogodila se dok se djevojčica u prepodnevnim časovima igrala sa drugom djecom u dvorištu kuće. U tom trenutku u dvorištu se nalazilo i petoro odraslih.

Spletom nesrećnih okolnosti, dijete se nagnulo nad bazen postavljen u dvorištu kako bi napunilo pištolj na vodu. U tom trenutku, pod još nerazjašnjenim okolnostima, okliznuvši se ili prevrnuviši se preko ivice bazena djevojčica je upala u vodu i utopila se.

Da devojčice nema primijetili su stariji koji su sjedeli u dvorištu. Stric četvorogodišnjakinje krenuo je da je traži i uputio se ka bazenu kako bi na njega navukao ceradu da se upravo tragedija ne bi dogodila… Kada je prišao, vidio je devojčicu na dnu bazena.

– H, naša mezimica, sve vrijeme je trčala i igrala se po dvorištu. Punila je taj pištolj, polivala nas vodom, bila je baš srećna. U jednom momentu sam primijetio da je nema, pa sam pitao gdje je. Počeli smo da je tražimo i prvo smo otišli do druge kuće, misleći da je otišla tamo sama da probudi stariju braću, međutim nije je bilo – priča Miloje.

Kako kaže tada je stric vidio djevojčicino tijelo u bazenu i onesvijestio se.

– Reanimirali smo je, doktori su pokušavali da je spasu… ali našoj mezimici nije bilo pomoći – kratko je rekao. Miloje je dodao da je djevojčica na jesen trebalo da napuni četiri godine.

Komšije porodice okupile su se juče kako bi im izjavile saučešće. Svi kažu isto, za ovu porodicu imaju samo reči hvale.

– Oni su predivni ljudi. Ovo je nezapamćena tragedija u našem kraju – kažu komšije.Trogodišnjakinja je imala i dva starija brata, srednjoškolca.

– Roditelji su im veliki radnici, namučili su se, a kada se poslije dva sina rodila H., nije bilo srećnijih ljudi od njih na cijelom svetu. Svi su obožavali malenu, bila je slatka kao šećer – kažu komšije.