Nastavak radova na izgradnji jednog od najmodernijih tržnih centara u BiH

c

Trenutno se na objektu Vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu privode kraju najvažniji radovi u prvoj fazi izgradnje ovog objekta i radi se o postavljanju betonskih stubova nosača, zahvaljujući kojima će biti omogućen nastavak daljih građevinskih radova.

Ermin Gvožđar, direktor firme „ERG inžnjinering“, koja je glavni izvođač radova, ističe kako se može biti zadovoljno dosadašnjom dinamikom izgradnje ovoga objekta. Prema njegovim riječima, najteži dio posla je urađen u proteklom periodu, kada je dosta toga zavisilo od vremenskih uslova.

Gvožđar ističe kako će se u narednom periodu, zbog vremenskih uslova i zahtjevnosti specifičnih građevinskih radova oni odvijati možda nešto usporenom dinamikom, ali da do kraja ove godine treba očekivati potpunu izgradnju objekta.

Podsjećamo da se radi o jednoj od najvećih poslijeratnih investicija u Sanskom Mostu čija vrijednost iznosi oko 6 milina maraka. Projekat se finansira sredstvima  Generalne direkcije vakufa Republike Turske,  dok je implementator Medžlis Islamske zajednice Sanski Most.

U toku je izgradnja višespratnog poslovnog objekta u čijem sastavu će se nalaziti prodajni prostori i drugi sadržaji, dok će u prizemlju biti smješteni skladišta i parking mjesta. Također, predviđa se i kultivacija okolnog prostora gdje bi se uredile zelene površine, a zamišljeno je da ovo bude najmodernija tržnica u Bosni i Hercegovini