Izetbegović - Koç: Nastaviti jačati i produbljivati postojeće veze BiH i Turske

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom o odnosima između dviju zemalja i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Iskazana je obostrana namjera da se postojeće dobre veze između dviju prijateljskih zemalja nastave jačati i produbljivati s posebnim naglaskom na oblast investicija, ekonomske i vanjskotrgovinske saradnje.

Koç je Izetbegoviću uručio poziv predsjednika Repubilke Turske Recepa Tayyipa Erdogana da 3. maja prisustvuje svečanosti otvorenja Džamlidža džamije u Istanbulu.

Izetbegović je još jednom naglasio važnost podrške Republike Turske izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd, kao velikog infrastrukturnog projekta od regionalnog značaja, prenosi Oslobođenje.ba.

Ambasador Koç prenio je danas potvrdu predsjednika Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Sentopa da prihvata raniji poziv Izetbegovića, te da će u narednom periodu s zadovoljstvom službeno posjetiti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.