Nastavlja se potraga za tijelom Danke Ilić, Dejan priznao ubistvo, Srđan se branio šutnjom

.
Osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić je, nakon saslušanja, određen je jednomjesečni pritvor.

 

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dana 05.04.2024. godine donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih Srđan Janković j Dejan Dragijević, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo Teško ubistvo u saizvršilaštvu iz čl. 114. st. 1. tač. 9. u vezi čl. 33. КZ, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, dok se J.S. branio šutnjom.

Njima je pritvor određen jer bi boravkom na slobodi mogli pobjeći, bili u mogućnosti da utiču na svjedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

 

O daljem toku postupka biće ispitani svjedoci i provedena neophodna vještačenja, navodi se u saopštenju.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, sprovedeni su sinoć na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

 

Brojne policijske snage su na terenu, a centar potrage je na deponiji za koju je ministar policije Srbije Bratislav Gašić rekao da ih je na nju jedan od uhapšenih doveo i rekao da su tu bacili Dankino tijelo.

Tokom prethodnih dana kopali su bageri na toj deponiji. Prvo je raščišćena šuma, pa su krenuli sa kopanjem. Međutim, kada padne mrak tu nema ulične rasvjete, pa su se mašine sinoć povukle i ostalo je da dežura patrolno vozilo. Sada se vraćaju mašine i nastavljaju pretraživanje.

Budući da se sumnja da su uhapšeni prebacili tijelo na drugu lokaciju, potraga se odvija i u selu Luka odakle jedan od uhapšenih.