Nastavnik Osmanović u kojeg je pucao učenik, počeo je samostalno da diše

.
Nastavnik Nedim Osmanović koji je 14. juna ranjen u pucnjavi u Osnovnoj školi Lukavac „Grad u Lukavcu“ nalazi se na odjelu intenzivne njege.

Tu informaciju potvrdio nam je i Eldar Šehić iz Službe za komunikaciju UKC Tuzla.

Ovakve povrede su uvijek rizične, stanje se može iskomplikovati. Rano je još uvijek za bilo kakve projekcije. Pacijent je stabilan i van životne opasnosti. Stručni tim ljekara ulaže maksimalne napore kako bi se pacijent u potpunosti oporavio  rekao je Šehić.

Općinski sud u Lukavcu odredio je pritvor ocu dječaka koji je osumnjičen za krivična djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika, te za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Podsjećamo, Osmanović je obavljao funkciju i zamjenika direktora u ovoj školi, te je ranjen u predjelu vrata. Na njega je više hitaca ispalio maloljetni učenik i jednim hicem ga je ustrijelio.

Nastavnik je po prijemu u UKC reanimiran, obavljene su dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom operativnom zahvatu koji je obavljen na Klinici uha, grla, nosa i hirurgiju vrata i glave, a tokom operacije je još jednom reanimiran.

Četrnaestogodišnjak iz Lukavca, koji je teško ranio nastavnika, izmješten je iz TK, te smješten u jednu od odgovarajućih medicinskih ustanova.

 

Foto:Arhiv