NB: Bakir brani neuspješnog Novalića i Hrvatskoj nudi merhamet umjesto jasnog protivljenja izgradnji odlagališta nuklearnog otpada

nb
Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

 

Bakir Izetbegović je gostovao sinoć na Federalnoj televiziji i ponovo iznio potpuno neshvatljive, nebulozne i zastrašujuće stavove, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

Izetbegović brani svog premijera Novalića i javno u lice naciji kaže -vjerujte svojim očima i Novalićevim rezultatima. Pa evo da podsjetimo SDA-ovog šefa, za 5 i po godina Novalićeva vlada je napravila – 0 KM autoputa, a posljednja dešavanja u RMU Zenica, gdje su vrijednim rudarima smanjili platu za 200 KM govori o profilu te politike, dok je za Novalićeva mandata ministrima, poslanicima i inim SDA budžetlijama isplaćeno na stotine miliona KM, svake godine sa povišicama.

To govori o karakteru vlasti pod pandžom Izetbegovića mlađeg, koji je na FTV-u izgovorio još nekoliko zabrinjavajućih stavova, posebno odgovarajući na pitanje šta BiH može i treba uraditi po pitanju Trgovske gore.

“Umjesto da odmah i jasno pošalje stav da se cijela BiH protivi namjeri R Hrvatske da na granici sa BiH, u Trgovskoj gori, izgradi odlagalište nuklearnog otpada i pozove vlasti u R Hrvatskoj da stave van snage dosad donešene odluke po tom pitanju, Bakir Izetbegović izjavi večeras: ‘Hrvatska ima obavezu da napravi elaborat o Trgovskoj gori pa da ga pošalje nama, pa da se mi očitujemo…!? Hvala Bogu pa neće voditi on glavne procese i u ovom pitanju, jer bi ovakvom ‘mudrošću’ i njegovim političkim ‘umijećem’ završili odmah kao u slučaju zahtjeva BiH za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde ili u slučaju ‘Pelješki most’”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

 

Press služba NB-a