NB: Bakir mora podnijeti ostavku, a „savjetnici“ biti hitno smijenjeni

Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

Svjesne obmane, a zatim jeftino skrivanje iza saradnika, Bakira Izetbegovića u vezi sa revizijom tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde najbolje opisuju njegovo upravljanje i manipulisanje ljudima. Politika bez odgovornosti, nije politika, a naknadno posipanje pepelom i svaljivanje odgovornosti na druge je svojstveno slabim vođama. Od toga Bakir Izetbegović nikada neće moći pobjeći.

Zbog ovog fijaska i svjesnog laganja javnosti, političkih stranaka, udruženja žrtava rata, laganja boraca i istinskih patriota ove zemlje, ostavka Bakira Izetbegovića iz moralnih razloga bio bi minimum njegovog ljudskog i političkog dostojanstva. Također, smjena svih savjetnika, koji i sad čine njegov tim bliskih saradnika u rukovodstvu SDA, ali i Kabinetu Šefika Džaferovića u Predsjedništvu BiH, bila bi logična posljedica za štetu koju su nanijeli našoj državi, kao i obaveza da vrate sve plate koje su za svoj nerad i štetu nanesenu BiH, naplatili od građana naše zemlje.

Prebacivanje odgovornosti na savjetnike je kukavički, a samo u društvu do dna urušenih vrijednosti, Bakirovi poltroni, SDA sateliti i ovisnici ovaj čin obmane i sramote mogu okarakterisati "liderskim". To što ga jedino od političara iz drugih stranaka brani Željko Komšić, koji je u vrijeme mogućnosti podnošenja revizije 8 godina sjedio u Predsjedništvu BiH i također nije uradio ništa, samo na najbolji način oslikava šta običnog populistu razlikuje od ozbiljnog političara. I jedan i drugi, ostaće upisani, kao jalovi članovi Predsjedništva BiH, velikih parola i malih dijela, koji su svojim nečinjenjem i nesposobnošću upropastili historijsku šansu za barem dijelić pravde za BiH i sve njene žrtve, jer su od 2007. do 2017. sjedili u Predsjedništvu BiH, kako je u zadnjem intervjuu ponovo podsjetio Francis Boyle, prvi agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde.

Mogu njihovi poltroni okolo kukurikati o liderstvu koliko hoće, ali historija će Bakira upamtiti kao licemjera i manipulatora. Sa ovakvim "liderima" poput Bakira i populiste Komšića, ova zemlja nema nikakvu perspektivu i šansu da krene nabolje. Rezultat njihovog pogubnog i populističkog načina vođenja politike je masovno napuštanje i bježanje iz naše zemlje. To je obilježilo njihove mandate i upravljanje, ali vjerujemo i da će konačno podstaći naš narod da odbaci takve politike.

 

Press služba NB