NB: Na vakcinama nam se ne smije ponoviti iskustvo sa respiratorima

nb
Nezavisni blok poziva Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara i entitetske vlade da hitno formiraju ekspertni tim sastavljen od najboljih stručnjaka koje BiH ima iz oblasti imunologije, nabavke, upotrebe i korištenja vakcina.

 

“Imajući na umu iskustvo sa nabavkom testova i respiratora, kad se to radilo krajnje nestručno, netransparentno i uz jako puno korupcije, tražimo da se ovaj naredni proces učini krajnje profesionalnim i odgovornim i da najbolji stručnjaci koje naša zemlja ima, pripreme i daju svoje stručno mišljenje o tome koje bi vakcine, na koji način, od koga i kojom dinamikom vlasti u našoj zemlji trebali nabaviti za bh. građane. Ovo je prevažno pitanje i tiče se života svih nas i naše djece i zato ne smijemo dozvoliti da neki nesposobni i korumpirani predstavnici trenutnog sistema vlasti ubijaju našu budućnost”- izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić


Nezavisni blok će putem svojih zastupnika na državnom i nivou FBiH uputiti i zvanične zahtjeve i inicijativu po ovom pitanju i pozivamo sve odgovorne političke stranke da podrže ovakav pristup.