NB: Svaka Vučićeva posjeta Dodiku potvrđuje zašto BiH mora u NATO

asd
SARAJEVO- Skoro svaka posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dodatno optereti ionako loše odnose između dvije suverene i nezavisne zemlje.

Vučić i njegov entitetski partner Milorad Dodik ne prestaju da svaku priliku iskoriste za svoje otužne igrokaze i slanje provokativnih poruka, poručuju iz Nezavisnog bloka.

"Ono što je korisno u njihovim istupima jeste činjenica da tako među stanovništvom Bosne i Hercegovine koje koristi svoj zdrav razum još više bude želju za što skorijim pristupanjem Europskoj uniji i NATO-alijansi. 
Poruke o ogromnoj pomoći koju Srbija doznačuje Republici Srpskoj i tako ispravlja neke navodne nepravde jednostavno ne stoje. Republika Srbija dok postoji ne može nadoknaditi štetu koju je srpskom narodu napravila gurajući ga u rat, a jedina trenutna nepravda u finansijskim doznakama koja se čini u BiH jeste ona u raspodjeli prihoda od indirektnih poreza u kojoj entitet Republika Srpska doslovno parazitira na račun poreznih obveznika iz Federacije BiH", kaže se u saopćenju.

Također, dodaju, žalosno je što Vučić kada govori o obilježavanju mjesta stradanja Srba iz tzv. SAO Krajine ne vidi poveznicu između svoje uloge u agresijama Srbije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu i tih stradanja.

"Politika čiji je kreator između ostalih bio i Aleksandar Vučić je direktan uzrok svih stradanja Srba u devedesetima i to nikad ne treba prestati ponavljati. Dodik s druge strane više od deset godina ponavlja mantru o dvije srpske države, laže sebe i svoje sljedbenike. Nadživjet će Bosna i Hercegovina i Dodika i Vučića, a njihova zaostavština i uloge ostat će upisane kao nacionalističke i retrogradne", poručili su iz Nezavisnog bloka.