NB traži od Parlamenta FBiH da zaštiti novac svih građana FBiH

obr
Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

 

Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH, danas je na sjednici ovog doma uputio dva zastupnička pitanja:

“Prvo pitanje se odnosi na informacije o tenderima, nabavkama i ugovorima JP Ceste FBiH za period 2015. pa do 1. 5. 2020, a kako bi javnost mogla steći uvid koje firme dobijaju poslove, ko probija rokove, ko plaća.

Drugo pitanje je za Pravobranilaštvo FBiH, da provjeri informacije i navode da je Elektroprivreda HZ HB namjestila tendere za fudbalske klubove Zrinjski i Široki, da dobiju po 200.000 KM.

S obzirom da se radi o ogromnim sredstvima, FBiH mora štititi javni interes i u slučaju neregularnosti poduzeti neophodne radnje,” izjavio je tim povodom Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u PD FBiH.

Transparentno trošenje novca svih građana ove zemlje, jedna je od osnovnih zadaća o kojoj moraju brinuti svi sudionici izvršne i zakonodavne vlasti. Nezavisni blok, nikada neće odustati od sprovedbe te zadaće i stalno će upozoravati na sumnjive i neregularne radnje pojedinaca i grupa.

Press služba NB-a

Image
pitanje 1
Image
pitanje 2