Ne samo da je odličan fotograf ona se bavi i mnogim poslovima

Anita
Zovem se Anita Bogdan. Dolazim iz Bosne i Hercegovine, točnije Zapadnohercegovačke županije gdje živim u blizini grada Široki Brijeg. Trenutno imam 17 godina, za mjesec dana ću dočekati svoje punoljetno razdoblje u kojemu se nadam ostvarivanje još većih projekata i obilazaka drugih mjesta.

Bavim se fotografiranjem već godinu dana i mislim da sam taj poziv pronašla od malih nogu. Osim fotografiranja, često volim biti i iza objektiva kao u ulozi modela.

Također mnogi ljudi me prepoznaju kao i mladu pjesnikinju, moj hobi je pisanje poezije i proze.

Volim ući u taj čarobni svijet gdje sve postaje stvarnost iz kojeg često crpim izvor energije za loše raspoloženje i greške. 
 

Image
Anita slika 2

Za svoje fotografije koristim Canon fotoaparat, no u svakodnevici potreban nam je i mobilni telefon bez kojeg ne bismo mogli.

Kada imam zagovorena fotografiranja obavezno nosim fotoaparat i ostalu opremu,  ali ponekad znam uhvatiti neplanirani trenutak koji je veoma zanimljiv onda naravno iskoristim mobitel koji je uvijek uz mene.

Godinama koristim Android i mislim da ću nastaviti tim slijedom. 
 

Image
Ananas

Inspiraciju za umjetnost svakodnevno pronalazim, dio je mene.

Zapravo gdje god odem pronađem neki smisao, ne mogu ga pronaći sjedenjem na kućnoj fotelji. Svoj život živim u filmu, novom iskustvu i greškama. Sretna sam osoba i želim iskoristiti razne prilike koje mi život pruža.

Za mene ne postoje loša iskustva i greške naprotiv za mene je smisao života proći kroz sve situacije i vidjeti što me zapravo čini sretnom osobom. Vjerujem da je samopouzdanje ono što nam najviše u životu nedostaje da bismo nastavili svoj cilj. Glavu gore i krenimo u nove pobjede! 
 

Image
Anita slika 3

Na početku fotografiranje bio mi je hobi, fotografije su bile bazirane na prirodi i životinjama, no kako sam sve više upoznavala sebe i nove tehnike rekla sam si da pokušam pretvoriti u posao.

Hrpa podrške kao i hejt komentara me osnažilo za novu stranicu. Nakon dužeg razmišljanja smislila sam novo ime koje glasi Abb Photoss. Prva prilika bila mi je sudbeno vjenčanje gdje sam iza kamere bila prepadnuta a i ponosna na sebe.

Kako je vrijeme prolazilo, trud koji sam svakodnevno ulagala, dobivala sam sve više suradnji kao npr. fotografiranje nakita, interijera, raznih poslovnih događaja i promocija pa sve do prigoda poput vjenčanja, pričesti i ostalo.

Uvijek se prilagođavamo vašim željama i potrebama da bismo najljepše trenutke sačuvali za cijeli život. 
 

Image
Dijete

I dalje se planiram baviti fotografiranje uz nastavak školovanja.

Još pohađam Srednju školu u Širokom Brijegu, smjer ekonomist i nadam se da nakon Srednje škole prelazim i na sveučilište smjera odnosa sa javnošću ako i dalje bude ljubavi prema tom zanimanju.

Samo znam da u životu želim raditi ono što volim pa ako i bude preteško da se znam nositi s tim. 
 

Image
Slika 1

Planova u fotografiranju ima previše, svakodnevno crpim inspiraciju i najvažnije kod svega toga jeste da se ostvari ukoliko je to moguće.

Mnogo sam zahvalna kad vidim sav trud koji se uložio, a pogotovo mi je drago čuti što moji pratitelji na Instagramu to primjete koji me ohrabruju divnim porukama.

Zahvalna sam svakog trenutka Bogu što mi je darovao talente na kojima mnogo radim. Nadam se da ćemo svaki dan pronaći nešto što će nas motivirati.

Naravno, bez truda i rada ništa nećemo uspjeti. Radimo na sebi, steknimo to samopouzdanje koje nam itekako treba u ovom vremenu. Pošto sam dosta komunikativna i otvorena osoba volim popričati sa svima pogotovo sa osobama koji su mladi kao ja.

Toliko dobrih osobina i talenta kriju se u njima, želim da to svi pronađu i ovaj svijet učine najljepšim mjestom. Nije jedini izlaz otići negdje u svijet za izgradnju karijere gdje mislimo da će nas stalno podržavati, podržati će nas i u maloj BiH ukoliko im to pokažemo.

Svi želimo vidjeti autentičnost drugih, pokažite se skupa sa dobrom voljom i vjerujem da ćete uspjeti.

Image
Anita slika 6