Nebojša Vukanović nije objavio sliku “budućeg pasoša Republike Srpske”

asd
Prema tvrdnjama Nebojše Vukanovića, nezavisnog zastupnika NSRS, na sinoć održanoj sjednici Vlade RS govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima.

Na svom blogu Nebojša Vukanović 18.10. 2021. godine objavio je članak pod naslovom “U sjenci harmonike – danas sjednica Vlade Srpske o pasošu, ličnoj karti, državljanstvu”.

Izvinjavamo se našim čitaocima na ranijoj vijesti koju smo objavili, a koja je naknadnom provjerom utvrđeno, bila lažna. 

U njemu se, između ostalog, navodi:

Prema mojim saznanjima, od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade danas treba da se, između ostalog, usvoje Nacrti Zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

Pitanje je da li će se sa Dodikovim pasošima i ličnim kartama moći bar preko Drine u Srbiju, i da li će ih Vučić priznati, a za ostale države znam da će vrijediti taman koliko i oni crveni SNSD-ovi pasoši koje je sumaniti Dodik sa svitom dijelio građanima uoči Opštih izbora 2018. godine.

Ispod ovog citiranog pasusa, u članku je objavljena i fotografija pasoša. Ipak, Vukanović ne tvrdi da je riječ o “novim pasošima RS-a”, niti da je u pitanju “jedan od mogućih izgleda pasoša".

Štaviše, Vukanović tvrdi da bi pasoši RS-a, ukoliko bi bili napravljeni, bili vrijedni poput pasoša koje je 2018. godine SNSD dijelio građanima/kama Republike Srpske. Ispod te tvrdnje je, kao ilustraciju, uvrstio i fotografiju jednog takvog “pasoša”.

Dakle, Vukanović je u svom blogu objavio fotografiju tri godine starog SNSD-ovog promotivnog rekvizita, a ne budućeg pasoša Republike Srpske.


https://raskrinkavanje.ba/analiza/nebojsa-vukanovic-nije-objavio-sliku-buduceg-pasosa-republike-srpske?fbclid=IwAR24OxVYk2jXfCTYe5rp-4q2fDDWp9ezM-HdqDtX3NmmYqIy4V-OxghtlbI
 

Image
gr