Nejasno da li su ubijeni vojnici u Rajlovcu bili osigurani, ministrica Pendeš izbjegla odgovor

Home

Nejasno da li su ubijeni vojnici u Rajlovcu bili osigurani, ministrica Pendeš izbjegla odgovor


Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović tražio je od ministrica odbrane BiH Marina Pendeš da mu odgovori da li je tačno da pripadnici Oružanih snaga BiH koji su poginuli u terorističkom napadu u Rajlovcu nisu osigurani po osnovu kolektivnog osiguranja.

Magazinović je tražio i da mu ministrica odgovori i da li su porodice ubijenih vojnika ostvarile svoja prava, da li vode kakve sporove te da li je ministrica posjetila porodice stradalih vojnika.

Pendeš nije željela dati odgovor vezan za osiguranje vojnika pravdajući to time da nije dobila pitanje koje se odnosi na kolektivno osiguranje. Pitanje Magazinovića o posjeti porodica iznerviralo je Pendeš koja je poručila da se ona ne slika kada pomaže nekome.

Ona je rekla da je poduzela mnoge stvari koje se tiču pomoći poginulim vojnicima te da je lično posjetila porodice, ali da to nije medijski prezentirala jer joj "vjera ne dozvoljava" da se promoviše kada pomaže nekome. Poručila je da će ako je potrebno naredni put se fotografisati kako bi potkrijepila svoje tvrdnje.

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš kazala je da što se tiče pomoći poginulih vojnika poduzela je niz aktivnosti i posjete.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 10/05/2017 - 10:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top