Nerazdvojni trojac: Fotografije efendije, fratra i paroha osvojile društvene mreže

Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri porijeklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da vjersku toleranciju mogu najbolje pokazati na svom primjeru.

Efendija Admir Muhić fotografisao se, i nije mu prvi put, sa fra Ivom Bošnjakom i parohom Željkom Vidakovićem. Efendija je to učinio i prošle godine kako bi pokazao međusobnu funkcionalnost ove tri vjere, barem što se njihovog područja u kojima djeluju tiče. A njih troje djeluju na području Vojnića, pored Karlovca u Hrvatskoj.

Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri porijeklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da vjersku toleranciju mogu najbolje pokazati na svom primjeru, piše Slobodna Dalmacija.

Fotografije su snimljene u Hrvatskoj, a njihovo obrazloženje dao je efendija Admir Muhić na svom Facebook profilu.

Image

"E, sad da vidimo koliko ove fotografije mogu imati dijeljenja, lajkova i komentara ispod. Da malo zasjenimo zlu crnu hroniku i politiku", napisao je Admir Maljevac Muhić ispod fotografije.

"Zasad zanimljiva fotografija trojice svećenika koji vjeruju u jednoga Boga ne pobuđuje veću pozornost i ne dijeli se dalje. Razloga zato može biti više. Možda svećenici nisu dovoljno zgodni, golišavi sigurno nisu, a možda je samo još uvijek nezgodno vrijeme. Sumorno je. Kiša pada li pada", komentarisao je neko ispod fotografije na kojoj se na istom mjestu nalaze fratar, imam i pop.

No nakon nekoliko dana fotografije su se ipak počele dijeliti putem društvenih mreža.