Nermin Alešević protestuje ispred Suda i Tužilaštva BiH zbog izbora predsjednika suda u Velikoj Kladuši

Afera "Potkivanje" počela je upravo od "Općinskog suda u Velikoj Kladuši, predsjednice suda, sudije Ekrema Šarića, advokata koji je bivši predsjednik Suda u Velikoj Kladuši... Fotografije ljudi...oni su bitni.... Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, suvlasnik i direktor firme Airvent, počeo je sa protestom ispred zgrade Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine kojim, kako je kazao, želi iskazati svoje negodovanje "zbog izbora predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši".
Image

On je, podsjećamo, u novembru prošle godine snimio razgovar sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Mladenom Pandžom u aferi "Potkivanje".

A sva afera "Potkivanje", kako je istakao Alešević danas, počela je upravo od "Općinskog suda u Velikoj Kladuši, predsjednice suda, sudije Ekrema Šarića, advokata koji je bivši predsjednik Suda u Velikoj Kladuši i kojeg je isti ovaj VSTV smijenio".

- Fotografije ljudi... Oni su bitni jer se sve počelo odmotavati i zakuhavati kada sam dobio sudske sporove. Prvi spor koji sam imao, radno-pravni, dobio sam u Velikoj Kladuši, ali je predsjednica Suda, kao što se ovdje vidi, otvorila paraleni postupak da bi napravila pometnju i vodila duplirani postupak za otkaz o radu. I na kraju ona sama sebi mora poništiti tu presudu. Žalio sam se u VSTV, oni su rekli da nema tu krivičnog djela, da je to normalno. Tada je predsjednik UDT-a bio Arben Murtezić. Poslao sam slike gdje su zagrljeni, drže se za ručice, ali ti nije sukob interesa, ispričao je Alešević novinarima ispred SudaBiH pokazujući na fotografije, sudske odluke, presude...

Image

- Ja bih volio znati... evo nek Milan Tegeltija ili Ružica Jukić dobiju spor kod protiv ovih ljudi - on advokat, ona sudija, i nek dobiju spor u Velikoj Kladuši, ako je to moguće, kazao je Alešević te pojasnio da je sutkinja vodila spor u kojem je Alešević bio jedna strana u sporu, a advokat druga.

Image

- Kada sam se ja žalio UDT-u i dao sve dokumete, oni su meni odgovorili da sudija Ekrem Šarić u Velikoj Kladuši nije prekršio ovlasti... a danas ga imenuju za predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši... Ovo su dokumenti VSTV-a nisu moji, vidi se da oni ne znaju ništa raditi... Možda čovjek piše kolumne, šta ja znam čime se više bavi, kazao je na kraju Alešević te poručio da će ostati ispred Suda i Tužilaštva BiH "dva, ti sata...".

OSLOBOĐENJE PORTAL