Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić na čelu Izbornog štaba

Danas je održana prva radna sjednica Izbornog štaba Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je, u svojstvu predsjednika Izbornog štaba, vodio sastanak na kojem su definirani inicijalni koraci i utvrđena zaduženja članova Izbornog štaba.

Izborni štab SDP BiH se sastoji od 20 članova, stručnih kadrova SDP-a BiH, kao i više spoljnih eksperata iz relevantnih oblasti.

Utvrđen je okvirni plan djelovanja Izbornog štaba SDP BiH, te su inicirane predizborne aktivnosti koje će doprinijeti izvjesnoj pobjedi SDP-a BiH na predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

Izborni štab SDP BiH je donio odluku o formiranju izbornih štabova na nižim nivoima organizovanja, uz predviđenu mogućnost saradnje i koordinacije aktivnosti sa srodnim građanskim partijama u Bosni i Hercegovini.

Definisan je plan organizacije više javnih događaja čija realizacija je planirana u skorije vrijeme, s posebnim naglaskom na promociju i prezentaciju izbornog programa SDP BiH, „Plana 10“.

 

(SDP BIH)