NES brani Hadžibajrića uoči referenduma: Najviše je zaslužan što je Stari Grad postao ponos BiH

.
Narodni evropski savez BiH (NES) oglasio se uoči sutrašnjeg referenduma za opoziv načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, pruživši mu podršku i poručivši javnosti da ne dozvole političkim mešetarima da ih dezavuišu lažima i spletkama.

 

"Sutra je referendum za opoziv načelnika Starog Grada Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića. NES poručuje građanima Starog Grada da glasaju po vlastitoj savjesti, ali i da ne dozvole političkim mešetarima da ih dezavuišu lažima i spletkama", poručili su.

Dodali su da je jedan od osnovnih demokratskih postulata poštivanje presumpcije nevinosti, odnosno da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno.

"To pravo mora važiti i za Hadžibajrića. Poštujući pravosudne organe, s vjerom da će proces voditi profesionalno i bez političkih utjecaja, te da će Hadžibajrić imati priliku da dokaže svoju nevinost, dužni smo podsjetiti građane i na mnoge pozitivne stvari koje je Hadžibajrić uradio i mnoge projekte koje je uspješno realizirao za vrijeme upravljanja Starim Gradom", naveli su.

Naglašavaju da upravo Hadžibajrić ima najviše zasluga što je Stari Grad postao ponos BiH, uređeno srce naše domovine.

"To se ne smije zaboraviti, posebno u trenutku kad nije podignuta ni opužnica protiv Hadžibajrića i niko ne može sa sigurnosću tvrditi da je kriv. Sa sigurnošću se može jedino tvrditi da je Hadžibajrić godinama već jedan od najuspješnijih načelnika u BiH", zaključili su.

Podsjećamo, Općinske organizacije SDP-a i NiP-a u Starom Gradu pozivale su građane da 23. jula na referendumu glasaju za opoziv načelnika Hadžibajrića (NES). SDA je pozvala građane da izađu na referendum, ali nisu pozvali ni na glasanje za ni protiv.